Sült "majonézes" céklasaláta

2013-01-05

sponsored links


Nagyon szeretem a céklát és a tormás cékla salátát is, viszont amióta nem fogyasztok és a fõzéshez sem használok ecetet, ezt a céklás saláta receptet preferálom a nyers mellett.
A múlt évi Õszi - Fittanyuka Fõzõtanfolyam egyik kedvenc fogása volt, az íze mellett a színével hódított még. ( Fotók a fõzõtanfolyamról: ITT!)
Életmód tipp: Az ecet egy erjesztett folyamat vége és a folyamat nem szakad meg azután, hogy elfogyasztjuk, az erjedés tovább folytatódik. Az erjedésnek pedig alkohol, savképzõdés az eredménye. A rossz hír, hogy az ecetes savanyúság mellé elfogyasztott ételt is megerjeszti, hiába egészséges menüként fogyasztottuk el. Tehát az ecetsav egy erõsen savas, maró anyag, én csak takarításra használom, tökéletes vízkõoldó szer!
Tipp: Bármilyen savanyításhoz, dresszinghez, krémekhez használjunk friss citromlevet.
Ez a recept is nagymamám receptje aki szakácsnõ volt, õ hagyományos majonézzel készítette, amit természetesen megreformáltam. Szegény nagyim nem érti, hogy miért van szükség erre, csak mosolyog ezeken a furcsaságaimon:).

Hozzávalók:

500 g sült cékla ...

Folytats a blogon ... fittanyuka.blogspot.com/2013/01/sult-...

sponsored links

Keres?s